Peter Müller van The Cooking Highlander gaat weer een druk seizoen tegemoet Heb je je wel eens afgevraagd wie de man is achter die enorme gril in de vorm van een wagenwiel tijdens het Rapalje Zomerfolk Festival in het Stadspark of Noorderzon in het Noorderplantsoen? Dat is dus Peter Müller. Zijn bedrijf heet |
The Cooking Highlander.
Grote stukken vlees en vis worden klaargemaakt boven een groot open vuur. Peter Müller neemt je mee naar vervlogen tijden, in al zijn oorspronkelijke eenvoud. Peter is al weer zo’n tien jaar actief met dit bedrijf dat een aantal vaste medewerkers kent onder wie zijn zoon Michael. Het zomerseizoen is bij uitstek de tijd waarin het geld verdiend moet worden. The Cooking Highlander is dan aanwezig op allerlei festivals in den lande zoals het Castlefest (fantasy) in Lisse of de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Als je nog nooit bij de Zwarte Cross geweest bent moet je daar voor de aardigheid eens heen gaan. Je weet niet wat je ziet, een hele hoop ruig volk bij elkaar, geen wonder dat het vlees voor The Cooking Highlander niet is aan te slepen. Dat laatste doet HANOS voor Peter Müller. Johan Buiter van HANOS is wat dat betreft de grote steun en toeverlaat van Müller. Hij zorgt ervoor dat de vrachtwagens van HANOS af en aan rijden naar de Zwarte Cross rijden of welk ander festival dan ook waar Peter en zijn crew op dat moment staan.
Grote stukken vlees en vis worden klaargemaakt boven een groot open vuur. Peter Müller neemt je mee naar vervlogen tijden, in al zijn oorspronkelijke eenvoud. Peter is al weer zo’n tien jaar actief met dit bedrijf dat een aantal vaste medewerkers kent onder wie zijn zoon Michael. Het zomerseizoen is bij uitstek de tijd waarin het geld verdiend moet worden. The Cooking Highlander is dan aanwezig op allerlei festivals in den lande zoals het Castlefest (fantasy) in Lisse of de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Als je nog nooit bij de Zwarte Cross geweest bent moet je daar voor de aardigheid eens heen gaan. Je weet niet wat je ziet, een hele hoop ruig volk bij elkaar, geen wonder dat het vlees voor The Cooking Highlander niet is aan te slepen. Dat laatste doet HANOS voor Peter Müller. Johan Buiter van HANOS is wat dat betreft de grote steun en toeverlaat van Müller. Hij zorgt ervoor dat de vrachtwagens van HANOS af en aan rijden naar de Zwarte Cross rijden of welk ander festival dan ook waar Peter en zijn crew op dat moment staan.
Stadjer Peter Müller mag dan gefascineerd zijn door de Keltische cultuur, hij is echter niet Schots of Iers van geboorte maar Duits. Wie denkt dat het bij Peter Müller alleen maar van dik hout zaagt men planken is heeft het mis. Peter kan ook heel verfijnd, op hoog culinair niveau koken. In zijn vorige leven was hij chefkok en/of eigenaar van toprestaurants. Misschien herinnert iemand zich nog zijn restaurant Passepierre naast de Irish Pub O’Ceallaigh aan het Kattendiep. In die Ierse pub ontstond Peters voorliefde voor de Keltische cultuur en met de folkband Rapalje wisselde hij van gedachten over festivalcatering. Zo ontstond, tien jaar geleden al weer, het idee voor The Cooking Highlander.
‘We worden geweldig goed ondersteund door HANOS,’ zegt Müller.
‘Veel mensen vinden dat vreemd omdat HANOS geassocieerd wordt met luxe horecaproducten voor de betere restaurants,’ zegt Johan Buiter, ‘maar wij staan open voor iedereen en het is gewoon ontzettend leuk om een initiatiefrijk iemand als Peter als klant te hebben.’
Inmiddels is de samenwerking zelfs zo ver dat HANOS bepaalde producten speciaal voor The Cooking Highlander produceert. Zo ontwikkelde Peter zijn eigen garlic bread in samenwerking met de bakkerij van HANOS, een lekker krokant knoflookbroodje met een bite. Ingrediënten onder andere knoflook, olijven, een pepertje, kwark en een kruidenmix. Een favoriet op alle festivals waar The Cooking Highlander staat.
Ook de logistiek wordt door HANOS gedaan. ‘Perfect,’ zegt Müller, ‘alles wordt van te voren goed geregeld en ik weet dat ik precies op tijd mijn spullen krijg om op zo’n festival te kunnen draaien.’
Voor het Rapaljefestival (we komen daar later nog wel eens op terug) bereidt HANOS een lam voor dat daar aan het spit bereid zal worden. Op de foto staan Peter Müller en zijn zoon Michael en Johan Buiter met het lam dat op dat moment nog in de koelcel bij HANOS hing en inmiddels op het Rapalje zomerfestival verorberd is.
Op de Zwarte Cross komt The Cooking Highlander ook met een nieuw vleesproduct, Pull Pork, slow cooking draadjesvlees, dat in samenwerking met de slagerij van HANOS is ontwikkeld op basis van een door Peter Müller samengestelde kruidenmix.
Voor Peter Müller en zijn medewerkers (en dat kunnen in het hoogseizoen wel vijftig mensen zijn) breken weer drukke tijden aan. Je kunt hem niet missen bij de verschillende events in de stad die er deze zomer weer aan zitten te komen.
‘We worden geweldig goed ondersteund door HANOS,’ zegt Müller.
‘Veel mensen vinden dat vreemd omdat HANOS geassocieerd wordt met luxe horecaproducten voor de betere restaurants,’ zegt Johan Buiter, ‘maar wij staan open voor iedereen en het is gewoon ontzettend leuk om een initiatiefrijk iemand als Peter als klant te hebben.’
Inmiddels is de samenwerking zelfs zo ver dat HANOS bepaalde producten speciaal voor The Cooking Highlander produceert. Zo ontwikkelde Peter zijn eigen garlic bread in samenwerking met de bakkerij van HANOS, een lekker krokant knoflookbroodje met een bite. Ingrediënten onder andere knoflook, olijven, een pepertje, kwark en een kruidenmix. Een favoriet op alle festivals waar The Cooking Highlander staat.
Ook de logistiek wordt door HANOS gedaan. ‘Perfect,’ zegt Müller, ‘alles wordt van te voren goed geregeld en ik weet dat ik precies op tijd mijn spullen krijg om op zo’n festival te kunnen draaien.’
Voor het Rapaljefestival (we komen daar later nog wel eens op terug) bereidt HANOS een lam voor dat daar aan het spit bereid zal worden. Op de foto staan Peter Müller en zijn zoon Michael en Johan Buiter met het lam dat op dat moment nog in de koelcel bij HANOS hing en inmiddels op het Rapalje zomerfestival verorberd is.
Op de Zwarte Cross komt The Cooking Highlander ook met een nieuw vleesproduct, Pull Pork, slow cooking draadjesvlees, dat in samenwerking met de slagerij van HANOS is ontwikkeld op basis van een door Peter Müller samengestelde kruidenmix.
Voor Peter Müller en zijn medewerkers (en dat kunnen in het hoogseizoen wel vijftig mensen zijn) breken weer drukke tijden aan. Je kunt hem niet missen bij de verschillende events in de stad die er deze zomer weer aan zitten te komen.