2014 was een goed jaar voor Happietaria Groningen, maar liefst € 69.000 werd er bij elkaar gebracht. ‘Dit was de hoogste opbrengst in de geschiedenis van Groningen,’ vertelt Peter Neef (PR Happietaria). Happietaria is een initiatief van een landelijke organisatie, genaamd Happy Gift. Stichting Happy Gift coördineert, zorgt voor de continuïteit en onderhoudt contacten met de partnerorganisaties rond de ontwikkelingsprojecten.
Het hele team bestaat uit studenten die naast Happietaria ook gewoon hun studie hebben. ‘Het is even zwaar maar het geeft veel voldoening,’ zegt Alexandra Matz (Voorzitter Happietaria). Voor dit mooie initiatief zijn verschillende workshops en cursussen gevolgd om het ook dit jaar weer tot een succes te laten verlopen. Denk aan kook- en horecacursussen. ‘Zelfs het menu is gekeurd door een culinaire vakschool,’ aldus Wouter Hoving (Sponsor & Inkoop Happietaria). De huidige medewerkers van Happietaria hebben gesolliciteerd voor hun functie. Het bestuur van vorig jaar was de sollicitatiecommissie, aan hen was de zware taak om een top team te vormen. Niet alleen studenten die aangesloten zijn bij een vereniging hadden een kans.
Door middel van het diner wordt er geld binnengebracht, maar voor de opening van Happietaria was er tevens een drankenveiling. Verenigingen, sportteams, individuen hebben geboden op verschillende dranken als bier, fris, wijn en sterke drank. De hoogste bieder bij sluiting van de veiling heeft een vermelding op de drankenkaart gekregen. Met de huidige drankenveiling is maar liefst € 2300 opgehaald. Al het eten en drinken dat deze maand geserveerd wordt komt van sponsoren. Deze sponsoren bieden een fikse korting of betalen Happietaria in natura, denk daarbij aan vlees of vis voor het diner. De meubels zijn in de loop der jaren verzameld en worden hergebruikt.
‘De menukaart bevat dit jaar meer regionale invloeden, en beter van kwaliteit en smaak zijn,’ vertelt Neef. Dit jaar werkt Happietaria met regionale en streekproducten en is er een thema kaart. De goede doelen komen op een culinaire wijze terug. De hamburgers worden gemaakt van Gronings weiderund, de kip op zijn Peruaans en er is een echt Gronings kaasplankje met kazen uit Winsum. Voor de prijzen hoef je het in ieder geval niet te laten, een hoofdgerecht kost je ongeveer € 10 en een drie-gangen menu € 18. Een avond bestaat uit twee shiften, de eerste shift start om 17.00 uur en de tweede om 20.00 uur. Per shift heeft Happietaria plek voor negentig gasten.
Happietaria Europaweg 8, voor meer informatie of om te reserveren bezoek www.happietariagroningen.nl