Zijn gerechten laten zich het best omschrijven als gerechten met frisse, volle smaken en bereid met verse ingrediënten. Dijks gebruikt niet altijd luxe producten. ‘De uitdaging zit er juist ook in om met een geweldige groente iemand te verrassen.’ Egbert Brinks, directeur van NH Groningen en Hotel De Ville is blij met Dijks stijl van koken. ‘Wij geven hem bij Bistro ’t Gerecht de kans om zichzelf verder te ontwikkelen en de mogelijkheid om zijn eigen signatuur neer te zetten.’
De liefde voor het vak is ook terug te vinden bij de gastheer en sommelier van Bistro ’t Gerecht, Hilbren Wiersma met wie Dijks samen dagelijks vernieuwende combinaties zal creëren.
Bistro ’t Gerecht maakt onderdeel uit van NH Hotel Group en is samen met NH Hotel De Ville gevestigd in twee historische panden in de Oude Boteringestraat in Groningen. Het restaurant, heeft in de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand en twaalf Gault Millau punten ontvangen. Sinds twee jaar behoort het restaurant bij de 500 Beste Restaurants van Nederland volgens het tijdschrift Lekker!