'Overdag is dit een patisserie en kan je er lekkere koffie drinken. ’s Avonds veranderd het in een soort fine dining. We serveren dan een viergangenmenu voor 35,- euro. Je kunt zelf bepalen of je vegetarische gangen wilt of niet. De rest is een verassing. Elke maand veranderen we de gangen. Ik bedenk de basis en mijn collega’s vullen het aan of komen met ideeën.'
Waar komen jullie allemaal vandaan?
'Ikzelf heb aan Le Cordon Blue in Londen gestudeerd, verder heb ik bij verschillende Michelinsterren restaurants gewerkt van Londen tot New York en zelfs in de keuken van Heston Blumenthal. De man die de patisserie doet heb ik ontmoet bij Alain Ducasse in Dorchester, Londen, waar we beiden werkten. Maar ook de rest van het team komt van toonaangevende restaurants.'
Hoe kom je hier in Groningen terecht?
'Ik kom uit Stadskanaal. Groningen is een leuke stad en van een concept als dit, met overdag patisserie en ’s avonds dineren, kende ik nog niet. In veel grote steden gaan mensen overdag lunchen, dat heb je in Groningen wat minder. Maar we zitten op een mooie locatie en het zou zonde zijn als we overdag dicht waren, daar moet je gebruik van maken.'
Welke macarons kan je ons aanraden?
'De geitenkaas met gecondenseerde melk, zeezout en karamel heeft mijn persoonlijke voorkeur. Het laat me denken aan vroeger, het is een beetje een jeugdsentiment. De rest van al het lekkers dat we in huis hebben gaat qua verkoop allemaal gelijk op. Er is niet een bepaalde favoriet onder de gasten, want aan het einde van de dag is alles verkocht.'
Tekst: Sterre Hurkens
Fotografie: Rianne Martens