Het is herfst, het wordt kouder en je begint te verlangen naar een lekker warm kopje soep. Dat kan! De soepwinkel van Corry Diertens is sinds juli 2013 aan de Oude Kijk in 't Jatstraat te vinden en is de perfecte plek om op te warmen onder het genot van een kopje soep. De intieme en gezellige sfeer van de winkel maakt het dubbel zo leuk. Het is de ideale plek om op te warmen, te lunchen met vrienden, of te studeren. En dat allemaal onder het genot van een kopje soep. Lees verder
Ben je een beetje bekend in Groningen, dan moet de gele luifel van Croissanterie Pigalle net langs de vismarkt in de Stoeldraaistraat je vast wel eens zijn opgevallen. De opvallend grote lunchroom is helemaal in Franse stijl ingericht en achter de bar liggen stapels sinaasappels, het mag duidelijk zijn dat alles met verse producten bereid wordt. De croissanterie bestaat 28 jaar waarvan Annemariek Smit en haar broer Julian Smit nu twee jaar leiding geven. Lees verder
André Hayasaki vertelde op zijn negentiende in een interview van Dagblad van het Noorden dat hij naar Londen gaat om te studeren aan kookschool Le Cordon Blue. ‘In tien jaar heb ik mijn eigen restaurant’, vertelde André in dat interview. Slechts vijf jaar en een heleboel ervaring later komen wij zijn sinds 2 januari geopende restaurant ‘Smaeck’ binnenwandelen. We krijgen kleurrijke macarons voorgeschoteld en een thee met de naam ‘Monkey’s Wedding’ en ‘Black Beauty’. De Pâtissier loopt af en aan met borden vol nieuwe kunstwerkjes die hij op de bar uitstalt. Lees verder
|