tel:   06 5083893  [email protected]
  STAD   Magazine  voor  Groningen
  • Stad
  • Theater | Film
  • Reportages & Interviews
    • Kunst & Cultuur >
      • Wonen >
        • Winkels
      • Muziek
      • Kunstkrant.nl
    • Mode
    • Sport >
      • Student in Kamer
  • Boeken
  • Over ons en contact

Heerlijk en eenvoudig kerst recept: Hertenbiefstukjes met stoofpeertjes 

9/12/2015

1 Comment

 
Foto
Kerst recept hertenbiefstuk met stoofpeertjes
​
Thuis genieten met familie en vrienden van een heerlijk kerstdiner, is helemaal de trend voor deze kerst. Slechts weinig mensen willen daarvoor echter de hele dag in de keuken staan. De peertjes uit dit hoofdgerecht kunnen van tevoren worden voorbereid en zorgen direct voor een feestelijke kerst sfeer. De peertjes worden zelfs nog lekkerder van smaak, als ze een dag eerder worden gemaakt. Met een aardappeltje uit de oven en wat groente erbij, maakt u het helemaal af. Tot slot is de combinatie van hertenbiefstuk en stoofperen met Quevedo port helemaal hemels, als of er een engeltje over je tong…

Stoofperen met port een verrukkelijke combinatie
Weinig mensen weten hoe lekker je stoofpeertjes kunt maken, door ze te stoven in port. Wij kozen voor de kerst voor een Late Bottled Vintage port. Deze “LBV”port uit 2011 heeft maar liefst ruim 3 jaar op vat gerijpt, voordat hij is gebotteld.  Hierdoor heeft hij extra ronde en zachte aroma’s gekregen, die perfect bij de peertjes passen.
 
Ingrediënten voor 4 personen
4 stoofperen
1 laurierblaadje
3 kruidnagels
1 tl kaneel of een kaneelstokje
3 wijnglazen port
4 hertenbiefstukjes
Peper en zout
 
Bereiding:
  • Schil de peren, maar laat de steeltjes zitten.
  • Breng de peren aan de kook met de port, het laurierblaadje, de kaneel en de kruidnagels. Laat de peertjes op laag vuur gaar worden in 45 minuten en draai ze regelmatig om voor een egale kleur. Serveer direct of de volgende dag.
  • Bak de hertenbiefstukjes aan beide kanten mooi bruin. Haal de peertjes uit de portsaus  en serveer ze naast de biefstukjes met een juslepel portsaus er overheen.
  • Serveer met aardappeltjes uit de oven en groente en combineer het met een glaasje LBV port.
  • Smakelijk eten!
 
Wijntip: Serveer bij dit hoofdgerecht een Late Bottled Vintage port (LBV) zoals die van Quevedo (te koop bij Jumbo).
www.melman-communications.nl
1 Comment
ashok link
14/3/2021 10:56:09 pm

My Family Loved it. I am definitely sharing Guys, Thanks For sharing this Great Recipe. this recipe and this website with my friend. Hope they also love it. Thank you again for sharing such a great recipe.

Reply



Leave a Reply.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    Mei 2017
    December 2016
    Augustus 2016
    Juni 2016
    April 2016
    Maart 2016
    December 2015
    November 2015
    Oktober 2015
    Augustus 2015
    Maart 2015
    Februari 2015
    Januari 2015
    December 2014
    November 2014
    Oktober 2014

  Contact     
STAD is hét lifestyle magazine van Groningen, stad en provincie. Van 2014 tot 2017 was het een luxe uitgevoerde stadsglossy. We zijn nu alleen online aanwezig met het magazine. Wij besteden aandacht aan zaken als kunst en literatuur, wonen, eten en drinken en mode in de vorm van zelfgemaakte reportages. Zie ook onze website, stadmagazine.nl, en Facebook, Instagram en Twitter voor nieuwsupdates.
STAD is voor iedereen die geinteresseerd is in lifestyle, kunst en cultuur in Stad en Ommeland. 



Stadmagazine  Officiële Website Copyright ©STADMAGAZINE.NL 2014 / 2023
All rights reserved. 
Stadmagazine.nl Website is NOT responsible for any external link on the website
Powered by: Uitgeverij Nobelman
Contact
Uitgeverij Nobelman
Emdenweg 3 
9723 TA Groningen
Telefoon:             031 (0)6 50831893
E-mailadres:     [email protected]
                
                  
Links

www.granturismomagazine.nl
www.kunstkrant.nl
www.nobelman.nl
www.aviazine.nl