Het liefst zouden we elke avond op topniveau willen eten. Een te lang bezette reserveringslijn bij jouw favoriete restaurant, een werkgever die te laat is met uitbetaling van het salaris, de elektriciteitsrekening die veel hoger uitpakt dan geraamd, en zo zijn er nog talloze redenen op te sommen waarom dat luxe etentje alsmaar op de lange baan wordt geschoven. Al deze bezwaren vervallen tijdens de HEERLIJK10Daagse, van 26 mei tot en met 4 juni 2017 verspreid over het hele land.
0 Comments
Thuis genieten met familie en vrienden van een heerlijk kerstdiner is helemaal de trend voor deze kerst. Slechts weinig mensen willen daarvoor echter de hele dag in de keuken staan. De rode portsaus uit dit hoofdgerecht kan van tevoren worden bereid en zorgt direct voor een feestelijke kerstsfeer. Met krielaardappeltjes uit de oven en wat groene asperges erbij, maakt u het helemaal af. Tot slot is de combinatie van hertenfilet met rode met Quevedo port helemaal hemels, als of er een engeltje over je tong…
Tekst Gerrit Brand
Fotografie Suhaila Sahmarani We kennen het restaurant van Antonio Etzi al heel lang. Niet zo vreemd want het restaurant bestaat al sinds 1982. De eigenaar zelf is geboren op Sardinië en kwam in 1969 naar Nederland. Tegenwoordig werkt ook zijn zoon Gianfranco in de zaak. Toch waren we al lange tijd niet meer bij Lo Stivale geweest, een hernieuwde kennismaking dus met dit typisch Italiaanse restaurant dat al sinds jaar en dag in de Nieuwe Ebbingestraat gevestigd is, zij het sinds een paar jaar aan de andere kant van de straat.
Tekst Gerrit Brand
Fotografie Suhaila Sahmarani Restaurant Voilà ligt op de hoek van de W.A. Scholtenstraat en de Oostersingel, vlakbij het UMCG. Niet te missen dus. Echte Stadjers zullen het pand nog wel kennen van café De Gouden Zweep. Niets herinnert echter meer aan die tijd want die gaat snel. Hans en Jutka Over zitten inmiddels al weer vijf jaar in de zaak. In het komende nummer zal Het Culinaire Huis een aantal pagina's verzorgen. Zo zal er bijvoorbeeld aandacht worden besteed aan de workshops Koken met de chef. In mei, juni en juli organiseert Het Culinaire Huis een serie kookworkshops in en rondom Groningen, waarbij je kunt koken met de chefs van verschillende restaurants. Dus heb je altijd al willen weten hoe de chef die heerlijke en prachtige gerechten klaarmaakt? Dat kan! Er is nog plek, dus meld je snel aan!
Voor meer informatie en aanmelding: www.hetculinairehuis.nl
Tekst Gerrit Brand
Fotografie Suhaila Sahmarani Chinezen denken graag groot. Niet allemaal misschien maar een heleboel wel, en je ziet steeds meer Chinese horecabedrijven waar niet op de vierkante meters bespaard wordt. Dat soort restaurants vestigt zich graag op een industrieterrein aan de rand van de stad. Zo ook Restaurant Wereldgeluk, dat sinds enkele maanden (vlak voor kerst gestart) op het industrieterrein Hoendiep (richting Hoogkerk) gevestigd is.
Thuis genieten met familie en vrienden van een heerlijk kerstdiner, is helemaal de trend voor deze kerst. Slechts weinig mensen willen daarvoor echter de hele dag in de keuken staan. De peertjes uit dit hoofdgerecht kunnen van tevoren worden voorbereid en zorgen direct voor een feestelijke kerst sfeer. De peertjes worden zelfs nog lekkerder van smaak, als ze een dag eerder worden gemaakt. Met een aardappeltje uit de oven en wat groente erbij, maakt u het helemaal af. Tot slot is de combinatie van hertenbiefstuk en stoofperen met Quevedo port helemaal hemels, als of er een engeltje over je tong… Eten in de stad
|